250 kcal: Dagens jobba-hemifrån-light-lunch. Smakrikt, enkelt och med lågt energiinnehåll, dvs som motsvarar förbrukningen under en dag med skypemöten från morgon till kväll. Ostronskivling, tempeh, grön sparris, groddar och söt thaibasilika. Tillagat utan tillsatt fett men marinerat i ljus kryddsoja och lime. I övrigt svenskt champinjonsalt och grovmalen svartpeppar. Lite naturell yoghurt till som sås.

Kombinationen är inget särskilt matkoncept, utan det som låg närmast i kyl och skafferi. Man står sig förvånansvärt bra på tempeh som är proteinrikt. En del tycker att det har en tydligt fermenterad smak; jag för min del känner inte det. Men det liknar kyckling i strukturen och har en egen lite mustig smak. Tempeh är mer energirikt än tofu, men det varierar mellan olika sorter.

Ingredienser

  • Grön färsk sparris
  • Tempeh
  • Ostronskivling
  • Böngroddar
  • Naturell yoghurt
  • Kryddsoja eller ljus soja
  • Limesaft
  • Söt thaibasilika
  • Champinjonsalt

Gör så här

  1. Marienera skivor av tempeh kryddsoja/ljus soja och limesaft i några timmar eller längre. Stek i panna. 
  2. Stek ostronskivlingen i bitar tillsammans med svampsalt eller vanligt salt. 
  3. Servera tillsammans med övriga tillbehör. 

Den här rätten kan varieras på många sätt- Det är inte så att just de är ingredienserna hör i hop på något särskilt sätt. Receptet beskriver vad jag gjorde just den här gången utifrån vad jag hade hemma då. 

Tempeh, ostronskivling och sparris
Dela den här sidan
Märkt på:        

Lämna ett svar