260 kcal
Svampbullar på shitakesvamp och svarta bönor. Sötpotatis och lök i ugn. Spenat med riven muskotnöt. Krossade tomater utan nån särskild smaksättning som sås. Det här blev en trevlig kombination.


Ingredienser
  • Svamp
  • Svarta bönor
  • Sötpotatis 
  • Lök
  • Spenat, frusen
  • Muskotnöt
  • Krossade tomater

Gör så här

  1. Blanda mosade kokta bönor med grovriven svamp och lämpligt bindemedel (ägg eller majsmjöl utrört i kallt vatten t ex).
  2. Dela sötpotatis och lök i stora bitar. Ugnsrosta tillsammans med bö- och svampbullarna.
  3. Värm spent i en kastrull, slå i lite mjölk och smaksätt riven muskotnöt, sälta (salt, fisksås eller ljus soja) och syra (vinäger eller citron t ex).
  4. Krossad tomat passar bra som tillbehör.

Det finns en poäng med att ha tillbehör med olika smaker till mat som tillagas fettfritt. Det kompenserar bra för det fett man kanske är van vid och som inte finns med här.

Svampbullar på shitake, med sötpotatis
Dela den här sidan
Märkt på:            

Lämna ett svar