160 kcal: Ugnsbakad rotselleri med picklad rödkål på. Välkryddade refried beans under purjolöken och paprikan. Finrivna morötter med citronjuice och flingsalt. Naturell yoghurt till.

Ingredienser

  • Rotselleri
  • Kokta bönor
  • Lök
  • Vitlök
  • Citronsaft
  • Spiskummin, mald
  • Rökt paprikapulver
  • Salt

Gör så här

  1. Ugnsrosta större bitar av rotsellerin på 150 grader i ungefär 1 timme
  2. Stek finhackad lök i panna.
  3. Lägg i kokta bönor och mosa med en gaffel.
  4. Tillsätt pressad vitlök och kryddor och rör om medan det hettas upp.

Refried beans är en stapelvara i det mexikanska köket. Där gör man ofta en stor omgång till familjen inför veckan sägs det. Den används då till allt möjligt, kall som varm, i tacos och tortillas, som tillbehör, smörgåspålägg och på andr sätt. 

Det finns många sorts smaksättningar. Googla refried beans så hittar du massor med recept. det är bara att utesluta all den olja som brukar ingå. 

 

Ugnsbakad rotselleri med picklad rödkål
Dela den här sidan

6 reaktion på “Ugnsbakad rotselleri med picklad rödkål

Lämna ett svar