32 kcal/100 g. Lättpicklad rödkål och rödlök. Inte ett sötaktigt tillbehör utan något som passar att ha i större mängd på tallriken. Mycket lågt energiinnehåll.
Ingredienser
- Rödkål
- Gul eller röd lök
- Ättika
- Sötning
- Vatten
- Salt
Gör så här
- Gör en vanlig 1-2-3-lag för inläggningar (ättika, socker och vatten) men minska sockret eller sötningsmedel med en 2/3. Lägg till salt efter smak och ev. en bit kanelstång och några kryddnejlikor. Så egentligen är det en 4-3-12-lag med salt. Lagen blir alltså den här:
- 1 1/2 dl vatten
- 1/3 dl socker
- 1/2 dl ättiksprit
- 1/2 tsk salt
- Ev. kanelstång, några kryddnejlikor eller både ock
- Strimla vitkål och lök fint och lägg i lagen
- Låt stå kallt till nästa dag.
Använd som tillbehör på samma sätt som pizzasallad eller coleslaw.
Lättpicklad, lättkryddad rödkål och rödlök