32 kcal/100 g. Lättpicklad rödkål och rödlök. Inte ett sötaktigt tillbehör utan något som passar att ha i större mängd på tallriken. Mycket lågt energiinnehåll.

Ingredienser

  • Rödkål
  • Gul eller röd lök
  • Ättika
  • Sötning
  • Vatten
  • Salt

Gör så här

  1. Gör en vanlig 1-2-3-lag för inläggningar (ättika, socker och vatten) men minska sockret eller sötningsmedel med en 2/3. Lägg till salt efter smak och ev. en bit kanelstång och några kryddnejlikor. Så egentligen är det en 4-3-12-lag med salt. Lagen blir alltså den här:
    1. 1 1/2 dl vatten
    2. 1/3 dl socker
    3. 1/2 dl ättiksprit
    4. 1/2 tsk salt
    5. Ev. kanelstång, några kryddnejlikor eller både ock
  2. Strimla vitkål och lök fint och lägg i lagen
  3. Låt stå kallt till nästa dag.

Använd som tillbehör på samma sätt som pizzasallad eller coleslaw.

Lättpicklad, lättkryddad rödkål och rödlök
Dela den här sidan
Märkt på:            

Lämna ett svar