120 kcal
Pho är en av de mest välkända vietnamesiska rätterna. En stapelvara som säljs på gatan och på alla restauranger. I dag blev det en version av Pho till lunch. Den här är är inte gjord på risnudlar utan på nudlar av konjaksrot, som är nästan helt kalorifria. Tyvärr är de även smakfria, så de behöver kombineras med något smakrikt. Vet inte om jag kan rekommendera såna egentligen, jag hade faktiskt glömt hur lite de smakar. Då är potatisnudlar bättre, ett mellanting i både energiinnehåll och smak.

Pho är en soppa på hemkokt buljong där basen, bl a sotade lökar och ingefärarot, fått sjuda ett halvt dygn tillsammans med kryddor som man har i en tygpåse så att man kan plocka bort dem när man tycker smaken är tillräckligt kryddig. I den här hade jag kanelstång, svartpepparkorn, vitpepparkorn, stjärnanis, kardemummakapslar, kryddnejlika, kryddpeppar och korianderfrön. Innehållet i soppan är annars , morot, savoykål, purjolök och paprika. Som helhet blev det riktigt gott!

I normalfallet har man färsk koriander eller thaibasilika på, men jag tog bladpersilja. Det brukar också ingå något protein, oftast nöt eller tofu, men det har jag inte heller, utan det blev rejälare mat vid en senare måltid i stället.

Aktivitet
En löprunda i skogen. -11 grader i dag med. Men det var vackert, solsken och snö som ligger kvar på träden. Det blir mer springande än vanligt nu då gym och simhallar är coronastängda. Att träna inomhus hemma tycker jag är det minst lockande alternativet, då springer jag mycker hellre i naturen.

Soppa med konjaksrotsnudlar
Dela den här sidan

Lämna ett svar