250 kcal
En bra start för en lågenergimåltid är att utgå från råvaror som är såna. Här är det strimlad savoykål, broccoli, champinjoner, morot, purjolök och chili. Salsa på krossade tomater, med en hel kruka koriander, spiskummin, rökt paprikapulver, vitlök, fisksås och limesaft. Det är ingredienser som är vanliga i mexikansk mat. Förutom fisksåsen då, men det finns många rätter tjänar på att man använder en bra fisksås som sälta.

Jag wokade grönsakerna i el-wok, slog i salsan och la på locket. Så det blev egentligen salsaångkokta grönsaker. Till det bl a stark chiliinlagd basilika. Som bordskrydda och strössel hade flingor av inaktiv näringsjäst, som har en tydligt ostig smak, nästan utan några kalorier alls.
Och så två små päron som efterrätt.

Aktivitet
Löprunda i vinterskogen, 2,5 km

Rå broccoli med koriandersalsa
Dela den här sidan

Lämna ett svar