120 kcal
Råkost av broccolibuketter, rivna broccolistammar, strimlad savoykål och grön paprika. Till det en tapenade utan olja och en klick bönhummus.

I den sydfranska röra som kallas tapenade finns det vanligvis en rätt stor mängd olja. Oliver är också feta, så problemet med att skapa en lågkaloritapenade är dubbelt.
Jag hoppade över oljan (och sardeller i olja) helt. I stället blev det finhackade tomater, vitlök, bladpersilja, vitvinsvinäger en skvätt vitt vin och lite grann fisksås. Det blev enbart 20 g hackade svarta oliver per portion, men i stället mer hackad kapris.
Det blev en god röra med de smaker man väntar sig av en tapenade, förutom inslaget av olja då. Och det var ju det som var meningen. På två portioner blev jag ordentligt mätt. 2×120 kcal är också lågt. Om maten i grunden är mager så kan man ta två portioner utan att det är något problem. Jag tycker om att äta mig mätt, och det blev jag på det här.

Aktivitet
I dag är det varmare, så det blev en 4,5-kilometersrunda. Det är ett slags vårtecken faktiskt!

Tapenade till råkost
Dela den här sidan

Lämna ett svar