240 kcal
Toor dal är en sorts gula linser som också kallas duvärter. De är en av de vanligaste baljväxterna i indisk vardagsmatlagning, kanske för att de är är så smakrika i sig själva. Koktiden är 25-30 minuter och man behöver inte blötlägga dem. Den här grytan (eller vad man ska kalla det) har mycket gul som lök kokat med. Smaksättningen är grönsaksfond, fisksås, vitlök, balsamsinäger och en nypa socker.

Man behöver inte undvika att använda socker för att tillsätt lite sötma i en rätt som i övrigt är salt. Den energimängden är så liten att den inte gör någon skillnad – det är bara att räkna på det så får du se. En tesked socker innehåller inte mer än 14-17 kcal och fördelas över ett antal portioner. Socker i mat är ett problem, absolut. Men den mängd som behövs för att ge en sås eller gryta den touche den behöver är inte det.

Aktivitet
2,5 km i skogen efter jobbet.

Toor dal, gula linser
Dela den här sidan

Lämna ett svar