Om mig

Jag, Daniel Abrams, är legitimerad psykolog sen 2004, men jobbade innan det inom industrin, i byggbranchen och som  långtradarförare för att ge några exempel. Resor med biståndsarbete var också ett tema under en tid i början på 90-talet. 

1997-2003 jobbade jag heltid på inom psykiatriska akutmottagningar och vårdavdelningar i  Malmö och Göteborg. Det var under tiden som jag gick min psykologutbildning i Lund och sedan andra halvan av den i Göteborg.

Från 2004, då jag blev legitimerad psykolog, fram till 2022, var jag FoUU-ansvarig för olika delar av psykiatrin inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.  

2004-2011 var jag föreståndare för Kompetenscentrum för Schizofreni inom SU. Från 2011 och fram till 2022 arbetade jag som FoUU-samordnare (forskning, utveckling & utbildning) vid Psykiatri Psykos inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som är Europas största psykosklinik med  400 anställda och 2 800 patienter. 

En stor andel av mitt arbete har varit att undervisa och utbilda i de metoder jag erbjuder här på webbplatsen. Numera arbetar jag på heltid i egen verksamhet (Abrams Utbildning AB) med utbildning, föreläsning, och andra konsultativa uppdrag. 

Jag är även själv anhörig till personer med allvarlig psykisk ohälsa och närmar mig utbildningsämnena även ur den vinkeln. Det bidrar tydligt till att jag ser hur viktigt det är att många får chans att delta i utbildningarna. Arrangemang för anhöriga är något jag själv skulle vilja utveckla och hitta riktigt bra former för! 

Ett axplock av några olika engagemang jag haft genom åren.   

 

  • Undervisat på psykologprogrammet vid Göteborgs universitetet under flera år, främst har jag haft hand om kurserna i gruppsykologi, och vetenskapsteori
    Även kvalitativ forskningsmetodik och arbetspsykologi. inkl. undervisning på forskarutbildningen. 
    .
  • Undervisning i etik och bemötande under en följd av år inom kursen Komplexa psykiatriska behov som ges av Institutionen för neurovetenskap, Göteborgs universitet.
    .
  • Utbildat uppåt 3000 personer inom SU och Göteborgs stad i den prisbelönta tredagarsutbildning i smågrupp som kallas Interaktivt bemötande (IB).
    .
  • Varit “utlånad” till Socialstyrelsen i Stockholm under två år för att arbeta med kunskaps- och forskningssammanställningar. 
    .
  • Metodansvarig för Västra Götalandsregionens utbildningar i IPT-k (Integrerad Psykologisk Terapi – kognitiv träning) inklusive implementering och handledning 2012-2022.
    ..
  • Utbildat svensk psykospsykiatri i antistigmabehandlingan NECT (Narrative Enhancement-Cognitive Therapy). Det gäller omkring 1000 personer av ung. 3000 som arbetar med psykosvård inom öppenvårdspsykiatrin.
    .
  • Arbetat med krisinterventioner med arbetsgrupper av många slag där samarbetsproblem och hot- och våldssituationer ställt till det; många inom kommunala verksamheter som boende, boendestöd och daglig verksamhet.
    .
  • Chefshandledning och annan konsultation, bl a inom Sahlgrenskas Universitetssjukhusets chefsutvecklingsprogram under en följd av år. 
  • Har utbildningar i metodiken för Händelse- och riskanalys och har själv genomfört uppemot 100 omfattande utredningar av patienters självmord inom psykiatri sedan nya regler infördes 1 feb. 2006. 

 

 

 

Ett svar

  1. Hej Daniel,

    Nu släpps boken ‘Psykos – förstå, bemöta, behandla’ som jag och min kollega skrivit för förlaget Natur & Kultur. Boken riktar sig till studenter och kliniker verksamma inom psykiatri och primärvård. Eftersom du är verksam inom området vill vi gärna ge dig ett ex av vår bok.

    Här kan du läsa mer om vår bok:
    https://www.nok.se/titlar/laromedel-b2/psykos/e74dbae8-96ad-466b-a1f1-21214b6eab25

    Vad har du för postadress som förlaget kan skicka boken till?

    Vänligen
    Elina Arn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *